Υλικά
Υλικά
Για τα νιόκι
400 γρ. πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες
400 γρ. προβρασμένα κάστανα
200 γρ. άσπρο αλεύρι και λίγο επιπλέον για τον πάγκο εργασίας
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
150 γρ. τυρί που λιώνει εύκολα, όπως η ιταλική φοντίνα (fontina), κομμένο σε μικρά κυβάκια
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 κ. σ. διάφορα μυριστικά ψιλοκομμένα ( μαϊντανός, σχοινόπρασο, θυμάρι, μαντζουράνα)
Παρασκευή
Λιώνουμε τις πατάτες και τα κάστανα με το ειδικό εργαλείο και τις αναμειγνύουμε πάνω σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας με το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Ζυμώνουμε το μείγμα γρήγορα και το πλάθουμε σε κορδόνια στο πάχος ενός δαχτύλου.
Κόβουμε αυτά τα κορδόνια ανά 3 εκ.
και σχηματίζουμε τα νιόκι μας, τα πιέζουμε με τα δόντια ενός πιρουνιού για να πάρουν σχήμα και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, όπως τα μακαρόνια.
Μόλις δούμε ότι κάποια νιόκι αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα όπου έχουμε ήδη ρίξει λίγο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη μια κουταλιά από τα μυριστικά.
Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με τα μυριστικά και άφθονο τριμμένο τυρί και τα σερβίρουμε ζεστά με το τυρί να λιώνει σχηματίζοντας τις λατρεμένες κόρδες του.
Θ.Τ.