Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. φασόλια λευκά, μουλιασμένα αποβραδίς
300 γρ. χοντρό μακαρονάκι κοφτό (ή άλλο, κοντό ζυμαρικό)
200 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι σε φετάκια
1 καρότο σε φετάκια
1 φύλλο δάφνης
1/2 λ. ζωμός λαχανικών
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν με το φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα 2 σκόρδα κομμένα σε σφήνες, το καρότο και το σέλερι.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Αφήνουμε να πήξει 5' και προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να απορρροφηθεί και προσθέτουμε τα φασόλια.
Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 7'-10'.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε κρατώντας στην άκρη λίγο νερό.
Τα προσθέτουμε στα φασόλια.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το άλλο σκόρδο τριμμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε άλλα 5'-6'.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κ.σ νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Το φαγητό μπορεί να γίνει πιο στεγνό ή πιο ζουμερό, ανάλογα με την προτίμησή μας.
σημ.
μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα φασόλια 1 φλ.τσ.
πανσέτα ψιλοκομμένη, σωταρισμένη.