Υλικά
Υλικά
500 γρ. κουκιά ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς
1/2 κ. ώριμες ντομάτες (ή 1 1/2 κουτί ντοματάκια στο χυμό τους)
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
4 σκ. σκόρδο
φύλλο δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη
1 φλ.τσ. μαϊντανό κομμένο
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τα μουλιασμένα κουκιά σε σκέτο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 4'.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη ντομάτα, τη δάφνη και τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 10'.
Προσθέτουμε τα κουκιά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μερικές κ.σ νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθούν 30'-40΄.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό.