Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
500 γρ. σέσκουλα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή νερό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο στη μέση
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
αάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα σέσκουλα και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και λίγο δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα σέσκουλα και τον πελτέ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε 2'-3' στη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγιβράσει 30'-35'.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πιάτα με λίγη παρμεζάνα.
σημ.
πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης