Υλικά
1 ½ κ. πεσκανδρίτσα Υλικά
8 φέτες καπνιστό μπέικον
4 1/2 φλιτζάνια νερό
4 φύλλα δάφνης
3 ½ φλ. πατάτες σε κυβάκια
1 ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλ. ψιλοκομμένα καρότα
1 ½ ξερό θυμάρι
4 φλ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη δάφνη.
Προσθέτουμε το ψάρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Βγάζουμε την πεσκαδρίτσα από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα κόκκαλα και τις πέτσες και τη χωρίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Μετράμε 2 ½ φλ.
ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη μαζί με τα φύλλα της δάφνης.
Τηγανίζουμε σκέτο το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το σπάμε σε κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο λίπος του μπέικον σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, το κρεμμύδι, το καρότο (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα) σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού μαζί με τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο, μαγειρεύουμε 20 -25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πετάμε τη δάφνη, ρίχνουμε το ψάρι, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μπέικον. σημ.
Η ιδέα γι αυτή τη συνταγή βασίζεται στο βοστωνέζικο Clam chowder
Α.Τ.