Υλικά
1 κ. αρνίσια συκωταριά (χωρίς τα αντεράκια)Υλικά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ρύζι Καρολίνα
½ φλ. ελαιόλαδο + ¾ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ. πράσα
1 κ. σπανάκι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι δυόσμο
Χυμός (6 κ.σ.) και ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και την ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά.
Τη στραγγίζουμε και την κόβουμε σε μπουκιές.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ζεσταίνουμε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα συκωτάκια από όλες τις μεριές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν σχεδόν τελείως αλλά να μείνουν λίγο ροζ στο εσωτερικό.
Σβήνουμε με τον μισό χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι και ένα φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το φαγητό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα συκωτάκια και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ξύσμα του λεμονιού και ξανα -ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.