Υλικά
200 γρ. βρασμένα φασόλια σε κονσέρβα Υλικά για ένα άτομο
1 μέτριο κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
1 καρότο σε λεπτές φέτες
½ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο
2 ½ φλ. νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως, γύρω στα 20'. Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά, να χυλώσει η σούπα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, σερβίρουμε και προσθέτουμε λεμόνι και επί πλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.
Μια καλή λακέρδα ή ένα σκουμπρί στο λάδι, με μια –δυο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, είναι το τέλειο συμπλήρωμα.
Α.Τ.