Follow us

Λουκάνικα τηγανιά

Λουκάνικα τηγανιά

Υλικά

Υλικά

1 κ. ανάμικτα λουκάνικα (με πράσο, με πορτοκάλι, Τσουμαγιάς, με κρασί και θυμάρι)

1 ½  κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. άνηθος

3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες πάχους 2 εκ.

αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους.

Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τα πράσα με ½ φλιτζάνι καυτό τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε πάλι τα λουκάνικα στο τηγάνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ρίγανη και σιγομαγειρεύουμε για 5 -6 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τελείως τα λουκάνικα και να σωθούν τα υγρά.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.