Υλικά
500 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ. Υλικά
2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
2 πορτοκάλια
500 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
1 γερή πρέζα αλάτι
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλ. χοντρά ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού σοταρισμένα
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την κίτρινη φλούδα του ενός πορτοκαλιού.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια πάνω από μπολ για να μαζεύουμε το χυμό τους και τα κόβουμε σε φέτες αφαιρώντας μεμβράνες και σπόρους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα καλαμάρια για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τον κόλιανδρο και τη φλούδα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα καλαμάρια και να γίνουν τρυφερά τα σπαράγγια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού και το χυμό τους.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρουμε με τα ψίχουλα και τον μαϊντανό.
Α.Τ.