Follow us

Νιόκι πατάτας (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Νιόκι πατάτας (του Νικόλα Σταυρακάκη)

Υλικά

Υλικά

2000 γρ πατάτες

450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ κορν φλαουρ

8 κρόκοι

αλάτι 2 κ.σ.

πιπέρι 1 κ.σ.

μοσχοκάρυδο 1 κ.γ.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ψήνουμε στον φούρνο όπως είναι για 60’ στους 180ο.

Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από χοντρή σήτα.

Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε αμέσως σε μέγεθος της άκρης αντίχειρα.

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

Παγώνουμε αμέσως σε νερό με παγάκια και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Μπορούμε, επίσης, να τα καταψύξουμε και να τα καταναλώσουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας, αφού πρώτα τα έχουμε σοτάρει με λίγο ελαιόλαδο και φουρνίσει στους 190 για 5’.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.