Υλικά
2000 γρ πατάτεςΥλικά
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κορν φλαουρ
8 κρόκοι
αλάτι 2 κ.σ.
πιπέρι 1 κ.σ.
μοσχοκάρυδο 1 κ.γ.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ψήνουμε στον φούρνο όπως είναι για 60’ στους 180ο.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από χοντρή σήτα.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε αμέσως σε μέγεθος της άκρης αντίχειρα.
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Παγώνουμε αμέσως σε νερό με παγάκια και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Μπορούμε, επίσης, να τα καταψύξουμε και να τα καταναλώσουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας, αφού πρώτα τα έχουμε σοτάρει με λίγο ελαιόλαδο και φουρνίσει στους 190 για 5’.