Υλικά
1 κ. φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού (πεσκανδρίτσα, βλάχος, ροφός, κλπ) Υλικά
1 ½ φλ. πλιγούρι
2 ½ φλ. ζωμός λαχανικών
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
½ φλ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. Ξύσμα λεμονιού
1 -2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι σε μερίδες, το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί το πλιγούρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κόλιανδρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και το κρεμμύδι και να βγάλει ο κόλιανδρος τα αρώματά του, γύρω στα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και τοποθετούμε επάνω στο πλιγούρι τα φιλέτα του ψαριού.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο.
Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 -7 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.