
Υλικά
2 κ. κιμά, ανάμεικτο (μοσχάρι – χοιρινό – αρνί)Υλικά (για 4 άτομα)
1 ματσάκι άνηθο,
½ ματσάκι δυόσμο
200 γρ. ρύζι γλασέ
500 ml γάλα εβαπορέ
3 μεσαία ξερά κρεμμύδια
3 κρόκοι αβγών
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αμπελόφυλλα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και χτυπάμε στο μίξερ τα κρεμμύδια.
Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υλικά (κιμά, άνηθο, δυόσμο, ρύζι, γάλα και τα λιωμένα ξερά κρεμμύδια) και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε μακρουλά μπιφτεκάκια, τυλίγουμε τα αμπελοσαραμαδάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών μέχρι να τα καλύψουμε.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ½ ώρες.
Παίρνουμε τον ζωμό τους -χρειαζόμαστε 400 ml.
Αν δεν συγκεντρώνουμε αυτήν τη ποσότητα, συμπληρώνουμε με καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος ή κοτόπουλου.
Χτυπάμε τα κροκάδια με τον χυμό λεμονιού σε μια μπασίνα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό από τα σαρμαδάκια χτυπώντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μεταφέρουμε τα σαρμαδάκια σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.