
Υλικά
1 συσκευασία λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο Yλικά
4 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες πάχους 1,2 εκ.
500 γρ. μεγάλα φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
4 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες πάχους 1,2 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ντομάτα τριμμένη
4 φλ. δυνατός ζωμός λαχανικών
1 γερή πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
1 ½ φλ. ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
2 φλ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αβγά
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό al dente ξεχωριστά τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε άλλες 2 -3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τη ρίγανη, τον ζωμό λαχανικών, δοκιμάζουμε το αλάτι, σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, πήζουμε τη σάλτσα προσθέτοντας 2 κ.γ.
κορνφλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστον κρύο νερό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά τα αβγά χτυπημένα, τη μυζήθρα και τη μοτσαρέλα, από την οποία κρατάμε 2 κ.σ στην άκρη και την ανακατεύουμε με την παρμεζάνα.
Καλύπτουμε με 1 φλ.
από τη σάλτσα των λαχανικών τη βάση ενός παραλληλόγραμμου ταψιού 30 Χ 22 εκ.
Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια, 1 φλ.
σάλτσα, το ⅓ του μείγματος των τυριών και το ⅓ των λαχανικών.
Συνεχίζουμε έτσι άλλες δυο φορές, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και η σάλτσα -η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με λαζάνια.
Ρίχνουμε στο σκεύος που είχαμε τη σάλτσα ½ φλ.
νερό, το κουνάμε κυκλικά και το ρίχνουμε επάνω στα λαζάνια.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το μείγμα παρμεζάνα-μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή έως ότου λιώσει το τυρί.
Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
A.T.