Υλικά
2 φιλέτα λαβράκι Υλικά (για 2 άτομα)
2 κ.σ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
10 baby πατάτες
70 ml χυμό μοσχολέμονου
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το λαυράκι στον ατμό για 7-10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τις baby πατάτες.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Ρολάρουμε τα φιλέτα ψαριού, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό μοσχολέμονου, τον άνηθο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Προαιρετικά, σερβίρουμε με τσιπς ρυζιού, mousse ταραμά και χαβιάρι αβρούγκα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Αγιολί" στη Θεσσαλονίκη.