
Υλικά
500 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί Yλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ φλ. ελιές Καλαμών ξεκουκουτσιασμένες
1 γερή πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο -λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τις ελιές στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε καλά.
Της δίνουμε σχήμα φρατζόλας, τη μεταφέρουμε σε ταψί και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 25-30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
A.T.