Υλικά
1 λαυράκι 350 γρ. περίπου φιλεταρισμένο και κομμένο σε φέτεςΥλικά (Για 1 άτομο)
Ξύσμα και χυμός από ένα λάιμ
1 κ.γ. τσίλι σως
1κ.γ. κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ ρεβιθιών
200 γρ. ρεβίθια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
100 γρ. σέλερι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξύσμα λάιμ
1 πρέζα γλυκάνισο τριμμένο
1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ, το τσίλι, το σέλερι, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και μαρινάρουμε το λαυράκι για 8 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ ρεβιθιών, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να χυλώσουν, τα χτυπάμε στο μπλέντερ να λιώσουν και τα περνάμε από σίτα.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο το λαυράκι και δίπλα τοποθετούμε τον πουρέ των ρεβιθιών.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Grada Nuevo" στη Θεσσαλονίκη.