Follow us

Λαβράκι σοτέ με φακές beluga

Λαβράκι σοτέ με φακές beluga

Υλικά

Υλικά

1 λαβράκι 500 γρ.

100 γρ. φακές beluga

30 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.γ. κύμινο

3 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένο

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε το λαβράκι και το καθαρίζουμε προσεκτικά απ’ όλα τα κόκκαλα.

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι και από τις δυο πλευρές, ξεκινώντας πρώτα από την πλευρά με την πέτσα, φροντίζοντας να γίνει τραγανή.

Βγάζουμε από το τηγάνι το λαβράκι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις φακές.

Σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το κύμινο.

Σερβίρουμε σε πιάτο τις φακές και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα.

Περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.

Όχι άλλες βαρετές φακές!

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με φακές που ίσως δεν τις είχατε σκεφτεί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για γίγαντες

Δοκίμασε τις τρεις παρακάτω συνταγές για γίγαντες στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή και με μπίρα.

Ρεβιθοκεφτέδες Ανάµικτοι

Η συνταγή για ανάμικτους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.