Υλικά
1 λαβράκι 500 γρ.Υλικά
100 γρ. φακές beluga
30 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. κύμινο
3 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε το λαβράκι και το καθαρίζουμε προσεκτικά απ’ όλα τα κόκκαλα.
Πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι και από τις δυο πλευρές, ξεκινώντας πρώτα από την πλευρά με την πέτσα, φροντίζοντας να γίνει τραγανή.
Βγάζουμε από το τηγάνι το λαβράκι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις φακές.
Σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το κύμινο.
Σερβίρουμε σε πιάτο τις φακές και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα.
Περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.