Υλικά
2 ½ κ. σπάλα από κατσίκα Υλικά
4 μέτριες ντομάτες σε κύβους
250 ml χυμός ντομάτας
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε χοντρές φέτες ή στη μέση
3-4 μέτριες πατάτες σε κομμάτια
3-4 μέτρια καρότα σε ροδέλες
1 κ.σ. λεμονοθύμαρο
1 κ.γ. μαντζουράνα ξερή
150 ml εξ. π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε πήλινη ή μαντεμένια γάστρα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά, κουνάμε τη γάστρα κυκλικά να ανακατευτούν τα υλικά, ρίχνουμε 2-3 φλ.
νερό και ψήνουμε σε φούρνο 160ο C για 4 ώρες.
Μετά από τις 3 ώρες ελέγχουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό (καυτό) ακόμα.
Ιδανικά, το φαγητό ψήνεται σε ξυλόφουρνο που έχει πυρωθεί καλά, για 4-5 ώρες.
*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Παράγκα" στη Ρόδο.