Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες Υλικά
300 γρ. μοτσαρέλα βουβαλίσια
2 αβγά
1 1/2 φλιτζ. τσ. σάλτσα ντομάτας φτιαγμένη από 3 ντομάτες, 2 σκ. σκόρδο, 3κ.σ.ελαιόλαδο, 1κ.κ.ξερό βασιλικό)
1 κ.κ. ρίγανη ή θυμάρι
Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1/2 εκ., φροντίζοντας να είναι ζυγές.
Τις βάζουμε να μείνουν σε αλατισμένο νερό, τουλάχιστον μισή ώρα.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα βράζοντας όλα τα υλικά μαζί, με αλάτι και πιπέρι, για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε.
Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο.
Αλευρώνουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε από το αβγό και τις τηγανίζουμε.
Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες.
Ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας σάλτσα και ακουμπάμε από μία φέτα μοτσαρέλα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και φυλλαράκια βασιλικού και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 15 λεπτά.
Απλώνουμε σε πιατέλα την υπόλοιπη σάλτσα, ακουμπάμε επάνω τις μελιτζάνες και σερβίρουμε αμέσως.
(Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε από πριν και να τις βάλουμε στο φούρνο πριν από το σερβίρισμα.)