Υλικά
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. νιφάδες βρώμης
8 κ.σ. γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί για την κρούστα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις νιφάδες της βρώμης με το γάλα για 5'.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Τρίβουμε ελαφρά το μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη, τα τυριά, το γιαούρτι, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό χαρτί του φούρνου.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, με περίπου 5 εκ. διάμετρο. Τα τοποθετούμε στο ταψί, τα λαδώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.
Τα ψήνουμε για 10', μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Tip
Ευκαιρία να αξιοποιήσουμε κομματάκια τυριών που μπαγιατεύουν στο ψυγείο: τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε στο μούλτι.