Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά
½ κ.γλ. αλάτι
χλιαρό νερό, όσο πάρει
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για τη γέμιση
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. τυρομάλαμα
200 γρ. ξινομυζήθρα
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι τα υλικά της γέμισης.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και τελευταίο προσθέτουμε ζυμώνοντας λίγο λίγο το νερό. Θέλουμε να πάρουμε μια ζύμη μαλακή, που ίσα ίσα δεν θα κολλάει στο χέρι.
Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Με τον λεπτό πλάστη ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με το πιατάκι του τσαγιού ομοιόμορφους κύκλους.
Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας γέμιση στο ένα μισοφέγγαρο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Με πιρούνι κλείνουμε καλά τις άκρες.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι άφθονο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα καλτσούνια, γυρνώντας τα με πιρούνι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρομάλαμα με κατίκι ή οποιοδήποτε τυρί κρέμα. Αν δεν έχουμε τσικουδιά, βάζουμε στο φύλλο τσίπουρο ή απλά ξίδι.