Υλικά
150 γρ. φέτα σπασμένη
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. γιαούρτι
3 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. χλιαρό νερό
125 γρ. γάλα
μίγμα από ψιλοκομμένο βασιλικό, δεντρολίβανο & θυμάρι
1 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τη φέτα, ή τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και την ενσωματώνουμε με το χέρι, για να μη διαλυθεί τελείως.
Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια στο μέγεθος ενός μικρού ροδάκινου, τα χαράζουμε σταυρωτά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο γάλα.
Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 5' και μετά στους 180°C για 10'-15'.
Tip
Για διαφορετικές γεύσεις, άλλα ψωμάκια τα αφήνω σκέτα και άλλα τα πασπαλίζω (μετά το γάλα) με γλυκάνισο, σουσάμι ή πάπρικα. Για φυσική γεύση, παραλείπω το μείγμα των μυρωδικών.