Υλικά
350 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο κρύο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό για την επιφάνεια
300 γρ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο με το μίγμα του αλευριού, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.
Προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα και το στραγγιστό γιαούρτι και ζυμώστε. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόψτε τη σε δίσκους 10 εκ. με ένα κουπάτ ή με το μαχαίρι.
Βάλτε λίγη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου και διπλώστε το φύλλο πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί. Χτυπήστε 1 αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Τip
Το γιαούρτι κάνει τις ζύμες εξαιρετικά αφράτες και πολύ νόστιμες.