Follow us

Αφράτα Τυροπιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού

ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

350 γρ. αλεύρι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. βούτυρο κρύο

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 αυγό για την επιφάνεια

300 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο με το μίγμα του αλευριού, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.

Προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα και το στραγγιστό γιαούρτι και ζυμώστε. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.

Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόψτε τη σε δίσκους 10 εκ. με ένα κουπάτ ή με το μαχαίρι.

Βάλτε λίγη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου και διπλώστε το φύλλο πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.

Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί. Χτυπήστε 1 αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Τip

Το γιαούρτι κάνει τις ζύμες εξαιρετικά αφράτες και πολύ νόστιμες.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.