Υλικά
300 γρ. ανθότυρο
300 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Για τη συνοδευτική σάλτσα
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το ανθότυρο, την ξινομυζήθρα και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώστε το μείγμα και ανακατέψτε το.
Αφήστε την τυροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
Για τη συνοδευτική σάλτσα: Βάλτε όλα τα υλικά στο πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα.
Πασπαλίστε την τυροσαλάτα με τα καρύδια και το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα βασιλικού.
Τip
Ανοιξιάτικη εκδοχή της τυροσαλάτας, με πολύ άρωμα, που κλέβει τις εντυπώσεις.