Υλικά
Υλικά για 24 μπαλίτσες
200 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. φέτα
100 γρ. ανθότυρο
2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. τριμμένο μαραθόσπορο
αλάτι
ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. σουσάμι
1 ματσάκι τσάιβς ψιλοκομμένα
3 κ.σ. τριμμένα φιστίκια ή αμύγδαλα
άλλα μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ την ξινομυζήθρα, τη φέτα και το ανθότυρο και πολτοποιήστε τα με τα χέρια σας.
Προσθέστε τις τσίλι πιπεριές και τον μαραθόσπορο, αλατίστε ελαφρά και ανακατέψτε.
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά πλάστε το σε μικρές μπάλες.
Μοιράστε τις μπαλίτσες τυριού ανάλογα με τα υλικά που έχετε για επικάλυψη και περάστε τις από αυτά. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Tip
Τις σερβίρετε επάνω σε μια πράσινη ανάμικτη σαλάτα ή με μια δροσερή ντοματοσαλάτα.