Υλικά
Υλικά για 30 τυροπιτάκια
350 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. τριμμένη φέτα
1 αυγό για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Τρίψτε με τα χέρια σας τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέστε το τριμμένο ρεγκάτο και το γιαούρτι και ζυμώστε το μείγμα.
Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου και κόψτε τη σε μικρούς δίσκους με ένα κουπάτ.
Βάλτε λίγη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου και διπλώστε στη μέση, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
Βάλτε τα τυροπιτάκια σε ένα ρηχό ταψί.
Χτυπήστε 1 αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα τυροπιτάκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.
Τip
Αλείψτε με νερό τις άκρες της ζύμης, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.