Υλικά
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
8 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)
½ λίτρο γάλα
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίξτε μετά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε το γάλα, ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα και μετά ρίξτε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους.
Αλατοπιπερώστε.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ενώστε τη με απαλές κινήσεις με το μείγμα των τυριών και αδειάστε το σε ένα βουτυρωμένο σκεύος για σουφλέ.
Προσέξτε να γεμίσετε μέχρι τη μέση, ώστε να έχει το σουφλέ περιθώριο να φουσκώσει σωστά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Tip
Όταν ψήνουμε σουφλέ, ποτέ δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου πριν από το τέλος.