Υλικά
Υλικά για περίπου 30 λουκουμάδες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml κρύα μπίρα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. φέτα τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
Για τη συνοδευτική σαλάτα
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. κάππαρη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την μπίρα και το μπέικιν και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν φτιάξετε τους λουκουμάδες, ρίξτε τη φέτα στον χυλό.
Τηγανίστε τους λουκουμάδες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι.
Για τη συνοδευτική σαλάτα, ψιλοκόψτε την ντομάτα και την πιπεριά και ανακατέψτε με την κάππαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.
Σερβίρετε τους λουκουμάδες με τη σαλάτα.
Tip
Χρησιμοποιήστε δύο κουτάλια της σούπας για να ρίχνετε τον χυλό στο λάδι, όπως και στους γλυκούς λουκουμάδες.