Follow us

Σφολιατάκια με Κρεμμύδι, Ντομάτα και Κοπανιστή

Η κοπανιστή είναι ένα πικάντικο κρεμώδες τυρί, για δυνατές συγκινήσεις. Στα διαφορετικά αυτά πιτάκια παντρεύεται ιδανικά με τη γλύκα του κρεμμυδιού και της ντομάτας.

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

100 γρ. κοπανιστή

100 γρ. φέτα

πιπέρι, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά σπόρια και το ζουμί τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν οι ντομάτες έχουν απορροφήσει το ζουμάκι τους.

Όταν κρυώσει λίγο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με τον δυόσμο, την κοπανιστή, τη φέτα και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το κάθε φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλά ή σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη κάθε κομματιού, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ασφαλίζουμε είτε κάνοντας ένα λεπτό γείσο είτε αλείφοντας τις άκρες με λίγο νεράκι και πιέζοντας με πιρούνι.

Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ρηχό ταψί του φούρνου, που θα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσει η σφολιάτα.

Τρώγονται πιο ωραία ζεστά, γιατί η σφολιάτα χάνει τη γοητεία της όταν κρυώσει.

Tip

Γίνονται και με φύλλο κρούστας ή με δικό μας χειροποίητο φύλλο για πίτα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.