Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. κοπανιστή
100 γρ. φέτα
πιπέρι, λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις στραγγίζουμε από τα πολλά σπόρια και το ζουμί τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν οι ντομάτες έχουν απορροφήσει το ζουμάκι τους.
Όταν κρυώσει λίγο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με τον δυόσμο, την κοπανιστή, τη φέτα και το πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το κάθε φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλά ή σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη κάθε κομματιού, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και ασφαλίζουμε είτε κάνοντας ένα λεπτό γείσο είτε αλείφοντας τις άκρες με λίγο νεράκι και πιέζοντας με πιρούνι.
Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ρηχό ταψί του φούρνου, που θα στρώσουμε με χαρτί ψησίματος, και τα ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσει η σφολιάτα.
Τρώγονται πιο ωραία ζεστά, γιατί η σφολιάτα χάνει τη γοητεία της όταν κρυώσει.
Tip
Γίνονται και με φύλλο κρούστας ή με δικό μας χειροποίητο φύλλο για πίτα.