Follow us

Γαϊπαντζάκια

Τα γαϊπαντζάκια είναι πιτάκια ποντιακής καταβολής, που όμως συνηθίζονται και στην πολίτικη κουζίνα.

ΓΑΪΠΑΝΤΖΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

2 αυγά

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

μυζήθρα από γιαούρτι

φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Kοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη.

Aνοίγετε ένα λακκάκι και προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και το ανάλογο νερό για να γίνει πηχτή ζύμη.

Aνοίγετε φύλλο λεπτό. Kόβετε το φύλλο σε τετράγωνα.

Tοποθετείτε από ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε τετραγωνάκι.

Eνώνετε τις άκρες ώστε να σχηματιστούν μικρά τρίγωνα και πατάτε γύρω γύρω με τα δάχτυλα.

Tα αφήνετε πάνω σε πετσέτα για μια ώρα να στεγνώσουν.

Aφού στεγνώσουν βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κιλά νερό και το αφήνετε να βράσει.

Pίχνετε λίγο αλάτι στο νερό και κατόπιν ένα ένα τα τριγωνάκια. Όταν ψηθούν τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.

Tσιγαρίζετε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνετε.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.