Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. ξίδι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. λάδι
Για τη γέμιση:
250 ml νερό
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
150 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
350 γρ. ντομάτες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
ξερή ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε πέντε φύλλα - τρία κάτω και δύο επάνω.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε το πρώτο φύλλο, επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές, βάζουμε τη γέμιση και τα άλλα δύο φύλλα λαδωμένα από πάνω.
Χαράζουμε την πίτα ελαφρά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.