Follow us

Μπουρέκι Σμυρνιό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο Σμυρνιό μπουρέκι.

ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΣΜΥΡΝΙΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

330 ml νερό

250 ml ηλιέλαιο

λίγο αλάτι

λίγο ξίδι

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

2 κεσεδάκια γιαούρτι

250 γρ. φέτα

250 γρ. ανθότυρο

λίγο πιπέρι

2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και βουτυρώνουμε. διπλώνουμε το φύλλο και το βάζουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο. Το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Αφήνουμε τα φύλλα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.

Λαδώνουμε το ταψί ανοίγουμε το φύλλο το στρώνουμε στο ταψί και λαδώνουμε το φύλλο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά, τα γιαούρτια και τα αυγά, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Λαδώνουμε και από πάνω και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.