Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι
250 γρ μαργαρίνη
1 αυγό
Για τη γέμιση:
1 πακέτο τυρί Λέρου (περίπου 1.200 γρ)
1 πακέτο μυζήθρα Λέρου (περίπου 1.200 γρ)
8 αυγά
κανέλα
σουσάμι
σπορέλαιο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το τυρί Λέρου και τη μυζήθρα.
Ρίχνουμε 5 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο το μείγμα.
Την επόμενη ημέρα ανακατεύουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα (3) αυγά, αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά, εάν επιθυμούμε, λίγο ξερό δυόσμο).
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, το γιαούρτι και ένα αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Λαδώνουμε φορμάκια με πολύ λίγο σπορέλαιο. Σπάμε 2 αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και καλύπτουμε τα τοιχώματα.
Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στη μέση της ζύμης, την απλώνουμε ελαφρά ώστε να καλύψουμε καλά τη μέση της ζύμης και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το χτυπημένο αυγό, πάνω στη γέμιση.
Κουνάμε λίγο τα φορμάκια ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σουσάμι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.