
Υλικά
Για τη ζύμη:
• 1/2 κιλό αλεύρι
• 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
• 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
• 2 ποτήρια χλιαρό νερό (μπορεί και λίγο περισσότερο ανάλογα πόσο μαλακιά είναι η ζύμη μας, θέλουμε να μην κολλάει στα χέρια μας)
Για τη γέμιση:
• 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο ρεντέ
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο
• 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά - σιγά το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε το τυρί με το τριμμένο κρεμμύδι και βάζουμε το πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ένα πιατάκι του καφέ κόβουμε σε μικρά φύλλα.
Παίρνουμε το φυλλαράκι και βάζουμε λίγη γέμιση.
Όσο πιάνουν τα 3 δάκτυλά μας (όχι περισσότερο γιατί θα ανοίξουν στο τηγάνισμα).
Με ένα πιρούνι κλείνουμε την ζύμη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα πιταράκια.