Υλικά
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι
νερό χλιαρό, όσο σηκώσει
Για τη γέμιση:
1 κιλό μανούρι τριμμένο
5 αυγά χτυπημένα
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το μανούρι, ρίχνουμε τα αυγά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε καλά.
Ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα φυλλαράκια, βάζουμε μέσα το μείγμα της γέμισης και τα διπλώνουμε και από τις τέσσερις πλευρές σε πακέτα.
Αλείφουμε τις τυρένιες με κρόκο αυγού και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Είναι έτοιμες όταν φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν.