Υλικά
10 φύλλα κρούστας
1/2 ποτήρι λαδι
Για το χυλό:
1 νεροπότηρο γάλα
2 νεροπότηρα νερό
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
220 γρ. ή 1 και 1/2 κούπα αλεύρι (δοσομετρική)
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με τα χέρια
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. πάπρικα
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Σε μπολ ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, τη φέτα, το γιαούρτι, την πάπρικα και πιπέρι και λίγο αλατάκι.
Για το χυλό: Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ, αραιό χυλό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μπορεί να μην το πάρει και όλο το αλεύρι, δείτε να είναι αραιός ο χυλός.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί ή πυρέξ. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 1 φύλλο, ελαφρώς λαδωμένο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω του τη μισή ποσότητα χυλού.
Πάνω στο χυλό βάζουμε άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα-ένα και σουρωμένα ελαφρά, ώστε να πάρει σε πλάτος και μήκος το κάθε φύλλο.
Αδειάζουμε τη γέμιση του τυριού και τη στρώνουμε. Γυρίζουμε όλα τα φύλλα πάνω στη γέμιση, τα λαδώνουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδωμένα ελαφρά ένα-ένα και λίγο σουρωμένα, στριμώχνουμε τα φύλλα τα μπουν στα τοιχώματα και κάτω από την πίτα και να ασφαλίσουν την πίτα μας.
Καλύπτουμε την πίτα με τον υπόλοιπο χυλό και τη χαράζουμε ελαφρά με το μαχαίρι, ώστε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια όταν ψηθεί η πίτα.
Την ψήνουμε για 1 ώρα ή και παραπάνω ανάλογα το είδος και το μέγεθος του ταψιού, ώστε να ροδίσει καλά.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγη ώρα και μετά τη σερβίρουμε.