Follow us

Τυρόπιτα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι

1 κούπα νερό

1 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. ξίδι

λίγο αλάτι

1 κιλό τριμμένη κολοκύθα

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

300 γρ. φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ •1 αυγό

1/2 κούπα λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κολοκύθι με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι για μισή ώρα.

Το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι,βάζουμε το κολοκύθι,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ρύζι.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε.

Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τον άνηθο, το τυρί, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε σε μπολ το νερό, το αλάτι το λάδι και το ξίδι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη.

Την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί 34άρι,και απλώνουμε το ένα φύλλο, το λαδώνουμε και αυτό.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, το λαδώνουμε και αυτό.

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο και στρώνουμε σ’ αυτό τη γέμιση.

Βάζουμε και το τέταρτο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς περίπου 1 ώρα.Όταν την βγάλουμε από το φούρνο τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τησκεπάζουμε με πετσέτα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.