Υλικά
Για ταψάκι 35x23εκ.:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (με 4 φύλλα)
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό φέτα (όχι αλμυρή)
2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
2 κουτ. σούπας βασιλικό
2 κουτ. σούπας άνηθο
3 κουτ. σούπας κάππαρη
2 αυγά
1 κουτ. σούπας σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
Εξωτερικά:
1 κουτ. σούπας σουσάμι
1/2 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό, αφού πρώτα βάλουμε την κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο, τοποθετούμε στη βάση δύο φύλλα και βάζουμε τη μισή γέμιση.
Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τέλος, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.
Κόβουμε σε μερίδες.
Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.