Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
120 γρ. λάδι
1 κ.γ.αλάτι
1 αυγό
1-1/2 φλιτζ. νερό ζεστό
Για τη γέμιση:
500 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο
2-3 αυγά
1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μανούρι με τα αυγά, τη ρίγανη και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά ζεστό νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη όχι πολύ μαλακιά, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε ένα-ένα τα μπαλάκια ζύμης, και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενα και όσο το δυνατόν πιο παραλληλόγραμμα φύλλα πάχους περίπου μισού εκατοστού. Στο κέντρο και κατά μήκος κάθε φύλλου βάζουμε από δύο κουταλιές γέμιση.
Διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση, αλλά δεν την καλύπτουμε τελείως θα φαίνεται στο κέντρο η γέμιση.
Μεταφέρουμε τις τυρένιες σε ένα λαδωμένο ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ή με λάδι, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25-30 λεπτά περίπου.