Follow us

Τυροπιτάκια με Κρόκο και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με κρόκο και γιαούρτι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ

Υλικά

Υλικά για 20 τυροπιτάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 λεμόνι τουρσί τη φλούδα μόνο

30 ml. ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

300 γρ. φύλλο κρούστας

γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες των 3 εκ. για τα τυροπιτάκια. Ψιλοκόβουμε το λεμόνι τουρσί και ζεματίζουμε το κρόκο Κοζάνης σε λίγο ζεστό νερό.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι τουρσί, τον κρόκο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες κρούστας, με ένα κουταλάκι βάζουμε μίγμα στη κάτω πλευρά και διπλώνουμε σε τρίγωνα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και μίγμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι, βάζουμε μέσα τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθοκάστανο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.