Υλικά
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα σπασμένη
3 αβγά
λίγο αλάτι, πιπέρι
λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.
Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.
Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.
Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.
Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.
Tip
Τους ταιριάζει πολύ και ο γλυκάνισος. Αν είστε φίλος του, προσθέστε 1 κ.γλ. Το ίδιο μίγμα μπορούμε να ψήσουμε και σε μακρόστενη φόρμα.