Υλικά
Για το burger
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 κ.σ. σιμιγδάλι
1 αυγό
3-4 φέτες χαλούμι
2 ψωμάκια brioche
15 γρ. λάχανο ή σπανάκι
1/4 κρεμμύδι σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
Για την chili sauce
1/6 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. soy sauce
1 κ.σ. sriracha sauce
Εκτέλεση
Ξεκινάς με τη σάλτσα. Βάζεις τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα φέρνεις σε βράση.
Ανακατεύεις για 1-3' μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε σιρόπι και το αφήνεις να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο και ψήνεις τα μανιτάρια, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Βάζεις το σιμιγδάλι και τα αυγά σε ένα μπολ και έπειτα προσθέτεις το χαλούμι, προκειμένου να σχηματίσεις τις κροκέτες, τις οποίες στη συνέχεια τηγανίζεις σε ελάχιστο λάδι, για 2-3'.
Μόλις είναι έτοιμες τις τοποθετείς επάνω στα μανιτάρια.
Φτιάχνεις το burger, βάζοντας κατά σειρά από κάτω προς τα επάνω το λάχανο, τα μανιτάρια με το χαλούμι, την chili sauce και το κρεμμύδι.