Υλικά
1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό
γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο
6 αυγά
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη
ελάχιστο αλάτι
τυρί τριμμένο, οποιοδήποτε σκληρό
κίτρινο τυρί, για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο μεγαλούτσικο όχι χοντρό.
Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε.
Στη συνέχεια, αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο, το τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνουμε στο κέντρο του σουρώνοντας το.
Τραβάμε τον πλάστη και το σουρωμένο φύλλο που έχουμε μπροστά μας το κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό, μαχαίρι. Ας πούμε ότι το κόβουμε σε 5 ως 7 κομμάτια.
Το καθένα από αυτά τα κομμάτια το απλώνουμε ελαφρά με τον πλάστη ώστε να γίνει περίπου σαν ένα πιατάκι του φρούτου.
Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο γυρνώντας τα κι από τις δυο πλευρές.
Προσοχή στο τηγάνισμα. Είναι θέμα λεπτού, όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν αμέσως!
Τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.