Follow us

Κατημέρια με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε κατημέρια με τυρί.

ΚΑΤΗΜΕΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό

γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο

6 αυγά

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη

ελάχιστο αλάτι

τυρί τριμμένο, οποιοδήποτε σκληρό

κίτρινο τυρί, για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο μεγαλούτσικο όχι χοντρό.

Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε.

Στη συνέχεια, αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο, το τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνουμε στο κέντρο του σουρώνοντας το.

Τραβάμε τον πλάστη και το σουρωμένο φύλλο που έχουμε μπροστά μας το κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό, μαχαίρι. Ας πούμε ότι το κόβουμε σε 5 ως 7 κομμάτια.

Το καθένα από αυτά τα κομμάτια το απλώνουμε ελαφρά με τον πλάστη ώστε να γίνει περίπου σαν ένα πιατάκι του φρούτου.

Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο γυρνώντας τα κι από τις δυο πλευρές.

Προσοχή στο τηγάνισμα. Είναι θέμα λεπτού, όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν αμέσως!

Τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.