Follow us

Κοσμίρη από την Ήπειρο

Πώς θα φτιάξετε κοσμίρη από την Ήπειρο.

ΚΟΣΜΙΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 λίτρο γάλα φρέσκο

4 αυγά

1/2 κιλό τυρί φέτα

λίγη μαργαρίνη ή λάδι για το άλειμμα του ταψιού

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και τα αναμιγνύουμε με το γάλα.

Τα αδειάζουμε κι αυτά στη λεκάνη.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε καλά ή λαδώνουμε ένα ταψάκι (ούτε πολύ μικρό ούτε και μεγάλο), το αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε την κοσμιρή σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Προσέχουμε να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα κι όχι να μας καεί. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.