Υλικά
8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα
400 γρ. κασέρι τριμμένο
400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2/3 φλ. καλαμποκέλαιο
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφουμε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.
Αλείφουμε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκουμε από πάνω.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζουμε ένα φύλλο το οποίο αλείφουμε και αυτό με καλαμποκέλαιο.
Απλώνουμε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφουμε και αυτό με το καλαμποκέλαιο.
Απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα φύλλα.
Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο. Γυρίζουμε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.