Follow us

Τεμπελόπιτα

Πώς θα φτιάξετε τεμπελόπιτα.

ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. τσίπουρο

1 κ.σ. αλάτι

λίγο πιπέρι

2 1/2 ποτήρια νερό

300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη

1 αυγό για το άλειμμα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τέλος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το λάδι και το τσίπουρο.

Βάζουμε το νερό, μία πρέζα αλάτι (δε βάζουμε πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.

Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή δόση από τη θρυμματισμένη φέτα.

Λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα την πίτα.

Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το 1/3 του φλιτζανιού λάδι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.