Υλικά
1 φύλλο κρούστας
600 γρ. κασέρι
βούτυρο φρέσκο
1 κουτάκι υγρή σόδα
4-5 αυγά
2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
λίγο αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ξεπαγώσουμε καλά το φύλλο, παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι το βουτυρώνουμε, το τσαλακώνουμε (σαν σουρωτό) και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί.
Βάζουμε περισσότερα από τα μισά φύλλα κάτω.
Μετά ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι να πάει παντού και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο.
Αφού τελειώσουμε με την διαδικασία του φύλλου χαράζουμε ελαφρά (να μην περάσει στα κάτω φύλλα)σε τετράγωνα κομμάτια.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ αλάτι και πιπέρι (όχι πολύ αλάτι γιατί θα γίνει αλμυρή).
Περιχύνουμε την πίτα μας και προσέχουμε να μπει το αυγό και μέσα (ανάμεσα από τα χαραγμένα φύλλα).
Μετά προσθέτουμε και τη σόδα κατά τον ίδιο τρόπο να πάει παντού.
Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, να ‘τραβήξει’.
Και τέλος όταν περάσει η μια ώρα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (160 βαθμούς) για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό το φύλλο.
Την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.