Follow us

Παντεσπάνι Ρολό με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε παντεσπάνι ρολό με τυρί.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

80 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

30 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

250 ml γάλα

5 αυγά

Για τη γέμιση:

175 γρ. κασέρι

300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

60 γρ. βούτυρο

6 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (ρηχό κι ορθογώνιο).

Το στρώνουμε με λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε κι αυτό.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 4 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε αρχικά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα, ανακατεύουμε και κατόπιν αναμειγνύουμε προσεχτικά την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τους προσθέτουμε το τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.

Αναποδογυρίζουμε το ψημένο παντεσπάνι σε πετσέτα αρκετά μεγαλύτερη από εκείνο.

Απλώνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, το τυρί αφήνοντας στις άκρες 2,5 εκ. και το τυλίγουμε σε ρολό.

Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.