Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ λάδι
1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ξίδι
1 φλιτζ. περίπου ζεστό νερό
1 κ. αλάτι
Για τη γέμιση:
300 γρ. φέτα ή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, ξίδι, αλάτι και σιγά-σιγά το νερό ζυμώνοντας μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα τυριά τρίβοντας τη φέτα με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι (προαιρετικά).
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα πιάτο το κόβουμε στο μέγεθος του τηγανιού μας.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω-γύρω, ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το βάζουμε επάνω και κλείνουμε καλά πιέζοντας με πιρούνι.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες τυροπιτάρες.
Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βάζουμε μια-μια τις πίτες μας, τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τες μόλις πάρουν χρώμα, προσέχοντας να μην μας καούν.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια, τις σερβίρουμε ζεστές.