Follow us

Τυροπιτάρες Καρυστινές

Η συνταγή για τυροπιτάτες καρυστινές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΕΣ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ λάδι

1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ξίδι

1 φλιτζ. περίπου ζεστό νερό

1 κ. αλάτι

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα ή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, ξίδι, αλάτι και σιγά-σιγά το νερό ζυμώνοντας μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ενώνουμε τα τυριά τρίβοντας τη φέτα με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι (προαιρετικά).

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα πιάτο το κόβουμε στο μέγεθος του τηγανιού μας.

Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω-γύρω, ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το βάζουμε επάνω και κλείνουμε καλά πιέζοντας με πιρούνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες τυροπιτάρες.

Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βάζουμε μια-μια τις πίτες μας, τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τες μόλις πάρουν χρώμα, προσέχοντας να μην μας καούν.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια, τις σερβίρουμε ζεστές.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.