Υλικά
Για το φύλλο:
500 - 520 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη
(σε κυβάκια)
200 γρ. ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
350 γρ. μυζήθρα ανάλατη, ή ανθότυρο
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
2 κ.σ. γεμάτες φυτίνη
2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μάραθο, ή άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρόκκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το κομμένο βούτυρο με το κοσκινισμένο αλεύρι και το τρίβουμε με τα χέρια μας, να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, χτυπημένο με το αυγό, το αλάτι και το ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το δυόσμο και τα σοτάρουμε, για δυο λεπτά να μαραθούν.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, το γιαούρτι, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το αλατοπίπερο και τα σοταρισμένα μυρωδικά, (αφού κρυώσουν).
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και αν θέλουμε, το χωρίζουμε σε 16 ίσια μέρη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κάνουμε μπαστούνι και τη χωρίζουμε σε 16 κομμάτια (περίπου 60 γρ. το καθένα).
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το πατάμε με τα χέρια μας (ή με ένα κύλινδρο), στο πάγκο, που τον έχουμε βουτυρώσει ελαφρά, να πλατύνει και να ανοίξει.
Τοποθετούμε σε κάθε πιτάκι, στο κέντρο, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση, βρέχουμε το φύλλο, ελαφρά στις άκρες, κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι.
Τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με τον κρόκκο αυγού, που τον έχουμε αραιώσει με μια κουταλιά νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, (ή 180 βαθμούς, στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις), περίπου για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.